GASTRONOMIA

Kuchnia dla dzieci.

Szanowni Państwo,
Odżywianie dzieci jest dla nas priorytetem !!! Każdy wie, że dobrze skomponowana i zbilansowana dieta poprawia odporność i samopoczucie naszych pociech, oraz wpływa na kondycję psychiczna i fizyczną.
Już od dawna wiadomo, że im wcześniej zacznie się inwestować w zdrowie tym dłużej będzie się można nim cieszyć.
Z miłości do dzieci i pasji do gotowania codziennie i na świeżo, od początku do końca nasi Szefowie Kuchni przygotowują potrawy metodą tradycyjną bez dodawania zbędnych konserwantów i "ulepszaczy".
Naszą zaletą jest fakt, iż bazujemy na świeżych warzywach i owocach, nabiałach oraz wyrobach mięsnych i wędliniarskich od lokalnych dostawców.
Dotyczy to m.in. bufetu śniadaniowego, na którym znajdziecie Państwo różnorodne sezonowe warzywa i owoce, konfitury i dżemy, koktajle przygotowane metodą tradycyjną czyli na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem świeżych owoców, jak też innych posiłków: obiad, obiadokolacja i kolacja.
Przez okres 10 dni przygotowaliśmy niepowtarzalne menu, zwracając uwagę na szczegóły, jakość produktów i ich różnorodność. Do wyboru są dwie przystawki, dwie zupy, trzy drugie dania, dodatki typu; pełnoziarniste kasze i makarony, kilka zestawów surówek, warzywa gotowane, zdrowe desery oraz tradycyjny kompot owocowy lub herbatki owocowo/ziołowe.
Jest więc w czym wybierać, Państwo decydują co jada Wasza pociecha i jaki rodzaj posiłku będzie dla niego najlepszy.
Nasi Szefowie Kuchni specjalizują się w tradycyjnej domowej kuchni, Wasza pociecha ma możliwość spróbować takich specjalności jak ręcznie robione, leniwe kluseczki, pierog, naleśniki z serem, knedelki z truskawkami i śliwkami, racuszki z jabłkami, ciasta, serniczki i galaretki. Jest to okazją, aby dziecko poznało różne ciekawe potrawy, których na co dzień nie wykonuje się w domu.
My to wszystko Państwu gwarantujemy i serdecznie zapraszamy do skorzystania ze specjalności naszej kuchni.

Poniżej przykładowe dania dla dzieci:

  • Zupa Królowej Śniegu- selerowa z prażonymi migdałami i groszkiem ptysiowym
  • Zupa Króla Juliana- jarzynowa z kluseczkami.
  • Zupa Pana Pomidora- czysta pomidorowa z diablotką.
  • Zupa „Shreka”- brukselkowa z makaronem.
  • Uczta 40 rozbójników- schab pieczony ze śliwkami.
  • Szpieg z Krainy deszczowców- pulpeciki rybne w sosie szpinakowym.
  • Kotleciki z Ulicy Sezamkowej – fileciki drobiowe w sezamie.
  • Zupa Królika Kłapoucha – kapuśniaczek z białej kapusty na jarzynach.
  • Zupa kosmitów – szczawiowa z ziemniakami.
  • Kotleciki Marsjańskie- Kotleciki z kaszy kuskus i brokułu.
  • Zupa Ufo- z zielonego groszku z grzankami.
  • Uczta Rybaka – duszony dorsz w warzywach.

Built with ‌

Web Site Builder Software